Thursday, September 13, 2007

















Pete Murray - Feeler


Pete Murray er en singer-songwriter fra Australia, og har gjort stor suksess både med debut-albumet "Feeler" og hans siste album "See the Sun".

Pete Murray virker som en koselig kar, og jommen har han ikke noen koselige sanger til å støtte opp under det, sanger med mange pene melodier akkompagnert av Murrays gitar og et fint komp. Jeg må spesielt få nevne "Rhodesmannen", som har gjort en god jobb, til tross for at jeg nok er litt subjektiv når det kommer til Rhodes - et glimrende instrument.

Jeg trives godt i Murrays verden, en verden influert av Neil Young, Bob Dylan, og noen kan nok tidvis finne på å dra paralleller til "nykommere" - ihvertfall i forhold til Young og Dylan - som Jack Johnson, og noen ganger også Ryan Adams. Den myke produksjonen, sirklende rundt Rhodesen, passer musikken veldig bra, og kan nok sies å ha litt av skylda for at dette er en fornøyelig plate. Det skal sies at "Feeler" har et par sanger som kan være direkte irriterende, men nok om det.

"Feeler" er en meget god CD, uten at jeg vil gå nærmere i detalj hvorfor. Pete Murray er i alle tilfelle en artist det absolutt er verdt å sjekke ut - Tommel opp.

Sanger verdt å sjekke ut - "So Beautiful", "Freedom", "My Time".

No comments: